MAF arbetar för att utsatta människor i isolerade områden ska få tillgång till sjukvård. Detta både i akuta situationer som ambulansflyg och förebyggande hälsoarbete.

MAF arbetar för att fattiga ska få en bra och snabb sjukvård även om de bor hundratals kilometer från de etablerade klinikerna och sjukhusen.

I många länder når den offentliga sjukvården inte långt utanför de större städerna. Därför blir MAF:s flyg en livlina för människorna som bor i ytterområdena.

Vi reagerar snabbt med luftambulanser för att rädda liv och lindra akut lidande orsakat av olyckor, våld, sjukdomar och förlossningskomplikationer.

Förutom ambulansflyg flyger vi så kallade ”medicinska safaris” i flera länder. Här transporterar MAF-planet en grupp läkare, sjuksköterskor och annan hälsopersonal till avlägsna byar, där de håller öppna konsultationer och vaccinerar barn mot mässling, hepatit och andra infektionssjukdomar. På några dagar kan läkarteamet se flera hundra patienter och vaccinera lika många barn.

Dessutom flyger vi även medicin och andra förnödenheter till sjukhus som ligger i ytterområden.

Följ med oss på en medicinsk safari med Haydom Hospital i Tanzania.

Se hur ett ambulansflyg går till – här från Olemilei i Tanzania.

MAF tar din integritet på allvar.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder vår webbplats. Vi använder cookies för att ge bästa möjliga användarupplevelse och samla in statistik så att du kan få en ännu bättre upplevelse på vår sida. Klicka på ”Jag förstår” för att acceptera vår användning av cookies eller klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: Dronningens gate 25, 0154 Oslo

Gavekonto: 7058.63.60610 Organisasjonsnummer: 980421899

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen