MAF CO-PILOT

En CO-PILOT är pilotens högra hand

En gemenskap för unga

En Co-Pilot är pilotens högra hand. Genom att prata med och engagera andra runt omkring oss, står vi tillsammans för att berätta om MAF:s viktiga arbete. Vårt mål i MAF CO-PILOT är att engagera fler för att tillsammans stötta livsviktiga flygningar som ger hjälp och hopp till människor som lever i och på isolerade platser runt om i världen. 

CO-PILOT är en gemenskap av unga MAF-supportrar. Vi är unga människor och unga vuxna som hjälper till att hålla livsviktiga flygningar i luften och ger hjälp och hopp till människor i nöd genom att engagera oss själva och vår omgivning att stötta MAF:s arbete runt om i världen.

Tillsammans kan vi visa världen att vi bryr oss!

 • Du är mellan 13-29 år.
 • Du blir medlem för 125 kr/år och får en CO-PILOT t-shirt skickad till dig.
 • Du följer MAF:s sociala kanaler och hjälper till att sprida information om arbetet.
 • Du får uppdateringar om MAF:s arbetet ute i världen och MAF Swedens olika event i Sverige.
 • Du kan få möjlighet att vara volontär på olika konferenser och tillställningar.
 • Du kan få möjlighet att delta i resor för att besöka något av MAF:s program ute i världen tillsammans med andra co-pilots.
 • Bjud in MAF på besök (till ungdomsträffar, skola, event, möten etc.)
 • Sprid information om MAF till andra (dela inlägg på sociala medier, prata i din kyrka, ungdomsgrupp)
 • Var volontär vid MAF:s event (konferenser, konserter, idrottsevenemang etc.)
 • Dela vidare information som delas på MAF:s sociala medier.
 • Skapa egna insamlingar för MAF:s arbete (födelsedag, lopp, försäljning etc.)
 • Kom med på resor för att ännu bättre lära känna behoven ute i världen och vad MAF är med och gör för skillnad.

CO-PILOT PRO 2024 – RESAN TILL ÖSTAFRIKA:
I september 2024 (13e – 28e sep) så kommer MAF Sweden och Läkarmissionen/LM International (LM) att göra en unga vuxna-resa till Östafrika. Där kommer deltagarna att få besöka LM:s projekt i Etiopien och sedan dela upp sig i tre mindre team till Uganda, Kenya och Tanzania för att flyga med MAF och sprida hjälp, hopp och helande till människor i avlägsna områden.

Praktisk information:
Är du mellan 20 och 30 år och vill testa på internationellt biståndsarbete, praktisk mission och flygningar med MAF? Bli då medlem i MAF Co-Pilot och ansök sedan via formuläret som är öppen från 15 mars till 30 april på LM:s hemsida. NU HAR VI FÖRLÄNGT ANSÖKNINGSTIDEN TILL 15 MAJ!! VARSÅGOD ATT ANSÖKA: Klicka här för att komma till LM Internationals hemsida där man ansöker. Intervjuer sker löpande och det är ca 12st som blir antagna. Går du vidare så kontaktar vi dig för en intervju. Blir du antagen så samlar du in dina pengar och kontaktar sponsorer så som din kyrkas missionsråd. Dessa medel går till alla kostnader så som flygresor, vaccination, visum och boende. Vi ser till att du får rätt kunskaper och säkerhetsinformation inför resan via 2 gemensamma dagar på LM:s kontor i Sthlm. Även på resan så har du handledare på plats.

Beskrivning:
Under två veckor i september så får du besöka MAF:s och Läkarmissionens partners i fält, se hur biståndsarbete går till, och gå på gudstjänster tillsammans med andra unga vuxna. Vi börjar i Etiopien och lär oss om biståndsarbete, mission, ledarskap, dom globala hållbarhetsmålen och ser hur Läkarmissionen arbetar lokalt med sina projekt. Sedan delar vi upp oss i 3 mindre team. Du får antingen åka till Kenya, Uganda eller Tanzania och får flyga med MAF inom dessa länder. Det kan handla om rätten till sjukvård i Tanzania, flyktingläger i Uganda, eller dela ut vattenfilter till masajbyar i Kenya.

Team Uganda: Humanitärt, flyktingar. Flyga till flyktingläger för att se hur organisationer och kyrkor jobbar där med människor i flykt.

Team Kenya: Resiliens, klimat, matsäkerhet. Flyga till masajbyar, se effekterna av klimatförändringarna och dela ut vattenfilter.

Team Tanzania: Hälsa och hälsorättigheter. Flyga till avlägsna områden på medicinska safaris som är mobila hälsokliniker.

DU behövs! Oavsett om du är student, kommunikatör, hantverkare, socionom, sjuksköterska, människorättsvetare, ingenjör. Vi ska se till att din bakgrund, utbildning, och intressen spelar in så att du hamnar på rätt ställe och utvecklas. Det kommer bli en spännande resa tillsammans med andra unga vuxna, som kommer forma ditt liv! Vi är så taggade och hoppas att just DU söker till Co-Pilot Pro 2024.

Är du intresserad av att åka med? Ansökan öppnar 15 mars på LM Internationals hemsida för programmet. Klicka här för att komma till LM:s hemsida! Maila projektledaren på pontus.danforth@maf.se för att få vidare instruktioner om hur det går till. Du är varmt välkommen att höra av dig!

Co-Pilot finns även i Danmark och Norge där ungdomar på olika sätt kommer samman för att förändra världen för de allra mest isolerade. 

Följ gärna deras kanaler för mer inspiration. 

@mafcopilot_no

@mafcopilot_dk

Bli medlem i CO-PILOT här:

Fyll i kontaktformuläret och SWISHA 125 kr (årsmedlemsavgiften + t-shirt) till 9008913.
Viktigt att märka avgiften med ”MEDLEM CO-PILOT”.

Fyll i detta medlemsformulär:

Kontaktinformation
Välj storlek på t-shirt:
När du fyller i formuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter enligt vår personuppgiftspolicy och skickar information om MAF och CO-PILOT. Kom ihåg att swisha 125 kr till nummer 9008913, med märkningen "MEDLEM CO-PILOT", för att medlemskapet ska godkännas.

Vill du veta mer om CO-PILOT?

Har du frågor om oss eller vill få besök till din kyrka eller organisation? Kontakta oss på email eller instagram:

Pontus COPILOT

Pontus Danforth

Projektledare MAF CO-PILOT Sweden

pontus.danforth@maf.se

Instagram: @mafcopilot_swe

Följ oss på sociala medier:

MAF FLYGER UT OCH GER HOPP

Med MAF kommer hjälpen fram

Var fjärde minut lyfter och landar ett MAF plan någonstans i världen. MAF har 120 flyg som dagligen lastas med medicin, nödhjälp, sjukvårdare, präster och missionärer till otillgängliga ställen i 27 olika länder. Länder där transport via landsvägen är omöjligt, besvärligt eller tidskrävande. 

Effektiv, Säker och Livsviktig

Mission Aviation Fellowship (MAF) är en internationell hjälporganisation som ser till att det finns säker transport till andra hjälporganisationer, lokala kyrkor, sjukhus och missionärer.

Vi samarbetar med över 1400 organisationer

MAF samarbetar och flyger över 1400 organisationer och ser till att hjälpen kommer fram till de mest isolerade platserna i världen. 

0
passagerare flögs 2022
0
akuta evakueringsflygningar
0
olika länder
MAF tar din integritet på allvar.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder vår webbplats. Vi använder cookies för att ge bästa möjliga användarupplevelse och samla in statistik så att du kan få en ännu bättre upplevelse på vår sida. Klicka på ”Jag förstår” för att acceptera vår användning av cookies eller klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: Dronningens gate 25, 0154 Oslo

Gavekonto: 7058.63.60610 Organisasjonsnummer: 980421899

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen