Nödhjälp

MAF är redo när katastrofen inträffar. Under naturkatastrofer som orkaner och jordbävningar använder många partners MAF för att få en överblick och distribuera nödhjälp.

MAF är redo att hjälpa till med hjälpinsatser när katastrofer inträffar. Vid naturkatastrofer som orkaner, jordbävningar, tsunamier och jordbävningar är MAF:s småplan ett ovärderligt hjälpmedel för att nå människor i nöd.

I spåren av naturkatastrofer, krig, svält eller epidemier kan det finnas ett akut behov av att transportera nödhjälp med MAF:s småplan, dessa kan landa och lyfta på platser där andra större plan inte kan.

I katastrofsituationer samarbetar vi alltid med hjälporganisationer och lokala myndigheter för att ge bästa möjliga hjälp till de människor som har förlorat sina hem, flytt eller skadats.

 

Vi kan leverera mat, medicin och andra förnödenheter snabbt och vi hjälper ofta andra hjälporganisationer att samordna hjälparbetet så att det når de hårdast drabbade platserna. Vi sätter även upp kommunikationssystem om infrastrukturen är hårt påverkad av förstörelsen.

MAF har bidragit och spelat en nyckelroll under flera katastrofer de senaste åren. Bland annat under den stora tsunamin i Sydostasien 2004, jordbävningen i Haiti 2010, jordbävningen i Nepal 2015, under ebolaepidemin i DR Kongo 2018 och vi har även haft flera insatser i samband med Covid. -19 pandemi 2020 och 2021.

MAF arbetar för att utsatta människor i isolerade områden ska få tillgång till sjukvård. Detta både i akuta situationer som ambulansflyg och förebyggande hälsoarbete.

MAF är redo när katastrofen inträffar. Under naturkatastrofer som orkaner och jordbävningar använder många partners MAF för att få en överblick och distribuera nödhjälp.

MAF möjliggör ett långsiktigt utvecklingsarbete för över 1000 hjälporganisationer och stöder många olika projekt som skapar ekonomisk och social utveckling.

En stor önskan för MAF är att fler får höra det kristna evangeliet och lära känna den levande Guden. Det är därför vi flyger för ett stort antal uppdragspartners.

MAF tar din integritet på allvar.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder vår webbplats. Vi använder cookies för att ge bästa möjliga användarupplevelse och samla in statistik så att du kan få en ännu bättre upplevelse på vår sida. Klicka på ”Jag förstår” för att acceptera vår användning av cookies eller klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: Dronningens gate 25, 0154 Oslo

Gavekonto: 7058.63.60610 Organisasjonsnummer: 980421899

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen