Efter 30 år återträff i regnskogen

Seneste artikler

Den 9 februari flög flera i vårt MAF-team tillsammans med ett par missionärer utsända av SIL* till Nebobongo och sedan med bil vidare till byn Ibambi för att fira Nya testamentet färdigöversatt till budufolket!

Det var ett känslofyllt ögonblick för Dave och mig eftersom vi var baserade i Nebobongo 1993-1996. Gläds med oss och budufolket och alla de många översättare och teammedlemmar som arbetat i 36 år för just detta tillfälle. Fantastiskt!

David Jacobsson tillsammans med en av de lokala pastorerna.
Eftertraktad leverans av biblar
Det här är Kazi Nginda – han är Budu och från Nebobongo och nära vän till David och Donna Jacobsson. Han började som tonåring hjälpa till med enklare saker på flygbasen, för att med tiden lära sig mer och mer om underhåll med David som handledare. Idag har han en given plats i underhållsteamet.
 
David fångade honom läsa från sin nya Budu NT på flyget tillbaka till Bunia – efter festligheterna. Titta på hans ansikte! Så mycket glädje och förundran att hålla Guds Ord i sina händer på sitt eget hjärtespråk! Dessutom håller han sitt senaste barnbarn i famnen.

I januari var det alltså trettio år sedan vi flyttade från Bukavu till MAF-basen i Nebobongo, ett samhälle beläget djupt inne i Ituri-regnskogen. MAF-piloten Dan Carlsson flög över från västra sidan av landet (Zaire på den tiden!) för att flytta mig, vår hund Babe, en Rhodesian Ridgebac, en korg med små kycklingar, tunnor och koffertar med förnödenheter i MAF Zaires Cessna 208 Caravan (9Q-CAU). Dave körde vår Landcruiser från Bukavu. Nedsmetad av lera anlände den två dagar senare. Bilen fick flera punkteringar och vinschen användes flera gånger för att komma ur lerhålen.

Samtidigt väntade vi vårt första barn, en spännande tid. Vi fick en nära relation till missionären Mary Jean Robertson, en kanadensisk sjuksköterska som arbetade på Nebobongo Mission Hospital. Vår lilla familj hade en fin tid i byn där vi lärde oss så mycket av de helt underbara människorna. Vi har ofta sagt att byborna accepterade och älskade oss på direkten och ville till och med att vi skulle bli en del av dem. Det var för oss den bästa missionärsträningsskolan någonsin. Det var dyrbara fredliga år innan första Kongokriget bröt ut. Oroligheterna började senare när vi var på permission. Krigsåren hindrade oss från att återvända till Nebobongo. Våra 3,5 år finns för alltid inpräntade i våra hjärtan. Vi fick grundläggande livsvisdom som Gud använde för att inympa våra själar i det kongolesiska folket. Den syskonkärleken har hållit oss stadigt förankrade genom åren. Gud är god!

//Donna Jacobsson

Synes du artiklen var god?
Del historien med dine venner

  • Alle
  • Hälsovård
  • Mission
  • Sverigenytt
  • Ukategoriseret
Alle
  • Alle
  • Hälsovård
  • Mission
  • Sverigenytt
  • Ukategoriseret
Studieresa till DR Kongo uppmärksammad i Sändaren

Fyra missionsvolontärer från Equmeniakyrkan i Sverige reste under 2022 till DR Kongo i syfte att …

Læs artiklen
Boken om Ansgar 10 vinnare utsedda

I vårt magasin Flight Mission nr.1 hade vi en artikel som berättade om orsaken till …

Læs artiklen
Snabb flygtransport räddade Fanfinas liv

Fanfina från Tchad drabbades av en hjärtattack men räddades vid mållinjen tack vare MAF:s ambulansflyg. …

Læs artiklen
Seneste artikler og historier
MAF tar din integritet på allvar.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder vår webbplats. Vi använder cookies för att ge bästa möjliga användarupplevelse och samla in statistik så att du kan få en ännu bättre upplevelse på vår sida. Klicka på ”Jag förstår” för att acceptera vår användning av cookies eller klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: Dronningens gate 25, 0154 Oslo

Gavekonto: 7058.63.60610 Organisasjonsnummer: 980421899

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen