Familjen Log
Australien

– Med tanke på barnens ålder och beroende på hur en flytt till andra sidan jorden skulle bli (med allt vad det innebär), sa vi från början att 3–5 år var ett rimligt mål. Nu har det gått drygt två år och Gud kallar oss inte hem än, vi känner inte att vi har slutfört det uppdrag som Han kallade oss till. Vi har därför tagit beslutet att stanna i totalt fem år,berättar Frida och Thobias.

Thobias tjänst har under dessa år utvecklats till att han nu innehar rollen som CAM (Continuing Airworthiness Manager), en viktig roll där han har det övergripande ansvaret för luftvärdigheten och utan den får man inte ha en flygverksamhet. Thobias ansvarar också för att utveckla en ”Maintenance Controller hub” som kan vara med och stötta nya och befintliga program i Asia Pacific området (Papa Nya Guinea, Bangladesh, Myanmar, Timor Leste, Mongoliet och Australien).

Frida har nu jobbat under ett års tid på kontoret där hon tillsammans med en kollega bistår administrativt och hjälper till att boka resor/boende för MAF:s personal. Cairns/Mareeba stöttar med tekniker, piloter och annan personal till de olika programmen på både kort och lång sikt, varför det behövs någon centralt som håller i det. Frida stöttar även i receptionen när det behövs. Totalt sett rör det sig om ca 15 timmar per vecka.

–Utan alla er där hemma som stöttar både ekonomiskt och i bön hade detta inte varit möjligt. Ett jättestort TACK från djupet av våra hjärtan och hoppas ni fortsatt vill vara med och stötta MAF och oss i vårt gemensamma uppdrag. Och från oss alla vill vi önska ett riktigt gott år 2020!