Mamma med sex barn (en nyfödd i famnen) evakuerade undan våldet i sin hemby i Moçambique.

Den 24 mars attackerades kuststaden Palma, Moçambique, av en våldsam militant grupp. Tusentals människor flydde för sina liv, några med båt och andra till fots.

Vissa promenerade i flera dagar och letade efter skydd i den omgivande djungeln, med liten tillgång till både mat eller rent vatten. Några kom fram till Tanzanias gräns men nekades tillträde. De var i limbo, i desperat behov av mat och vatten.

Ambassador Aviation – AA (MAF: s partner i Moçambique) inledde hjälpflygningar för denna humanitära kris den 31 mars och evakuerade flyktingar till säkerhet, från Afungi till Pemba.

Återseendets glädje var stor när människor återförenades med familjemedlemmar som lyckats undkomma våldet. Dessutom en lättnad för de sårade och sjuka när en ambulans väntade vid ankomsten. Det fanns förnyat hopp för människor som fick mat och vatten, som hade fastnat vid gränsen.

AA räknar med att fortsätta evakuerings- och hjälpflygningar de kommande tre månaderna. Men vi behöver din hjälp för att fortsätta. När du ger din gåva till MAF hjälper du till att bära dessa människor i säkerhet och ge dem tillgång till mat, vatten och medicinsk utrustning.

Swisha din gåva till 9008913
Märk: Moçambique

Tack för din medverkan!