Betelförsamlingen i Runemo och dithörande Trosgnistans Mission driver ett omfattande missionsarbete i bl. a. Afrika. I ett av länderna – Uganda hölls under slutet på augusti en stor kvinnokonferens i staden Soroti. Konferensen, som samlar deltagare från hela regionen är årligt återkommande, men har gjort uppehåll under pandemiåren. Från Sverige deltog Carina Sandsgård, församlingsföreståndare, hemmahörande i Missionskyrkan i Bollnäs.

– Jag blev tillfrågad av Trosgnistan och såg verkligen fram emot att åka. Jag har aldrig besökt Uganda tidigare. Tanken var att flyga från Kampala upp till konferensen men av olika orsaker blev det bil som innebar 8 timmar, alltså en hel dag.

Carina berättar om en härlig stämning under konferensen där många fick hjälp i förbön.

– Själv medverkade jag i olika samlingar och kände att jag ville lyfta åhörarna med ett befriande och glädjefyllt budskap. Inte en kravfylld kristendom som jag upplevde att många brottades med.

 

Den planerade hemresan krävde att MAF-planet som vänt neråt från det allra nordligaste stoppet i Kidepo inte skulle vara försenat.

– Både jag som ende passageraren och den på planet (sittandes bredvid piloten) svenska MAF Uganda medarbetaren Josefin Brandström blev riktigt överraskade att kunna prata svenska så där spontant och oplanerat.

– Det kändes så tryggt att kliva ombord på ”Jesusplanet” där piloten tog med oss i en bön om beskydd och lyckad resa.

 

55 minuter senare landade resenärerna på Kajjansi – MAF:s bas i Kampalas södra utkant. Där han de båda svenskorna samtala lite mera och krama om varandra, innan taxin hämtade Carina för färd till den stora internationella flygplatsen i Entebbe och resan hem till Sverige.

 

Bildtext: Carina Sandsgård och Josefin Brandström under en sista pratstund på Kajjansi MAF:s flygfält nära huvudstaden i Uganda.