Hem > Jobba med oss

Arbeta med oss

Att arbeta med MAF är ett äventyr på många sätt. Att bo och arbeta i ett utvecklingsland kan vara exotiskt och spännande. Men det är också krävande och du behöver förbereda dig, ha rätt utbildning, kulturell förståelse och språkkunskaper.

Varför arbeta med MAF?
Med hjälp av flyget kan läkarteam, medicin, mat och förnödenheter komma ut till de som bor i svårtillgängliga områden. MAF blir den livlina som gör det möjligt att bo arbeta och leva på landsbygden där det inte finns andra färdmedel. Vi behöver många olika kompetenser. Förutom piloter och flygtekniker behövs bland annat, chefer och ledare, lagerpersonal och IT-ansvariga.

Vad behöver jag för att ansöka till MAF?
Ansökan till MAF ser olika ut beroende på vilken tjänst du söker, men några grundkrav finns. Alla tjänster kräver personlig mognad och multikulturell erfarenhet med mycket goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En annan förutsättning är att du delar MAF:s grundläggande kristna värderingar och har ett starkt engagemang i en lokal församling. Tidigare utlandstjänst och multikulturell erfarenhet är en merit. Om du har familj är det förstås viktigt att ni pratat igenom dina planer och att ni är helt överens. Det normala upplägget innebär att du/ni själv engagerar er kring möjligheten till underhåll och att man är utsänd av en eller flera lokala församlingar.

Särskilda krav för Piloter
Sökanden ska ha ett ICAO flygcertifikat (CPL) och Single Engine Command Instrument Rating SE/IR och minst 10 timmars nattflygning. Class 1 medicinskt certifikat. Instegspiloter ska ha minst 500 timmars flygtid varav 300 timmar under eget kommando. Erfarna piloter ska ha minst 1000 timmar flygtid varav 500 timmar under eget kommando samt erfarenhet av tvåmotor- och/eller turbinmotorflygplan.

Särskilda krav för Flygtekniker
För att bli flygtekniker hos oss krävs ICAO flygteknikercertifikat och några års erfarenhet av arbete som flygtekniker på flygplan med enmotoriga motorer, kolv- och/eller turbinmotorer.

MAF behöver piloter och flygtekniker. Men vi har även stort behov av personer som kan gå in i olika ledarskapsroller.

 

för att komma till
MAF:s internationella
jobbdatabas!

Rekryteringsteamet i samtal