Flyghjälpen i Nicaragua med MAF:s Kodiak och Cessna 206 med hemmabas i Mexiko började den 25 november. Kodiaken genomförde nyligen ytterligare en rundflygning med regeringstjänstemän längre söderut i landet som avslöjade betydande skador i kustområdet.

För att tillgodose de många behov som finns har man snabbat på moment gällande omlastning m m. En utmaning är tillgången till platser där det finns möjlighet att tanka flygbränsle.

Hjälpflygningarna inkluderar sjukvårdspersonal, förnödenheter och medicin, inklusive läkemedel mot malaria. I början av december flög vi åtta nicaraguanska pastorer till katastrofområden för att utbilda lokala pastorer i traumarådgivning. Att bearbeta detta trauma är och blir ett stort behov hos den lamslagna och chockade befolkningen lång tid framöver.

Efter mer än hundra flygningar i Honduras har MAF:s partner AGAPE lämnat de drabbade områdena för att bistå grannlandet Guatemala. Organisationen Samaritan Purse har tagit in en helikopter för att flyga medicinska team, vattenspecialister och vattenreningssystem till områden som inte kan nås med vägtrafik eller våra plan.