Hem > Gröna jobb

 

Hjälp en pappa i en annan del av världen.
MAF möjliggör för nya gröna jobb.

I exempelvis Liberia möjliggör MAF installationen av solpaneler. Att transportera så ömtåliga föremål på dessa svårframkomliga vägar är näst intill omöjligt. Därför behövs MAF:s plan för att detta arbete ska bli möjligt. Detta innebär också att fler kan få gröna jobb och fler skolor och sjukhus kan säkra upp sin elförbrukning med hjälp av solpaneler. 

Med utgångspunkt från sitt hem i en by i östra Liberia, förlitar sig Aaron och Amy Speitelsbach starkt på solenergi. Nyligen utvidgade de sitt befintliga system genom att lägga till extra paneler så att de kunde driva ett kylskåp, elverktyg och använda en laserskrivare.

För att transportera dessa ömtåliga föremål så säkert som möjligt lastades panelerna på ett av MAF: s flygplan med destination till samhället Harper, cirka tre timmars bilresa från parets hem. Där väntade de i bil för den sista sträckan hem.

– Jag körde väldigt försiktigt längs den svårframkomliga lervägen. Men att ta med dem på planet gav en mycket bättre chans att få dem hela till vår by. Att ta dem från Monrovia hela vägen med bil var ett betydligt sämre val som skulle inneburit ungefär 14 timmar med mycket sämre förutsättningar. Som erfaren elektriker kunde Aaron installera panelerna själv utan problem

Det är ett privilegium för MAF att stödja Aaron och Amys i deras arbete för att indirekt nå och betjäna onådda folkgrupper.

Var med och stöd MAF:s arbete i detta. Tillsammans gör vi skillnad på världens mest isolerade platser.