Thobias och Frida Log med sina tre barn bor sedan tre år tillbaka i Cairns, Australien, där de arbetar för MAF. Här kommer en uppdatering kring hur de har det.

Precis som för alla andra runt om i världen så har det varit ett utmanande år för MAF Australien. I och med alla restriktioner har det varit svårt att förflytta sig mellan programmen. Detta har inneburit att länder som normalt sätt får stöd av tekniker och annan specialkompetens från Australien inte kunnat få det. De har fått hitta nya vägar istället för de normalt fungerande processerna.

Thobias och Frida skriver i senaste nyhetsbrevet att det på ett sätt är positivt att tvingas tänka nytt, men det är också väldigt tidskrävande och påfrestande för alla inblandade. Det mest drabbade landet i deras närområde är Timor-Leste där planen tyvärr blivit ståendes på backen pga. brist på piloter, men även då tekniker inte kunnat ta sig dit.

Även för Frida har det blivit extra mycket arbete då det inte ”bara” är att boka biljetter längre. Varje resa tar mycket längre tid att planera och man måste noggrant kolla upp varje lands restriktioner samt att flygen alltför ofta blir inställda.

Familjen hälsar att de för övrigt mår bra och ser fram emot julledighet. Barnen har nu samtidigt sommarlov efter ett läsår där alla tre har gjort bra ifrån sig. Den planerade resan till Sverige över jul blir tyvärr inställd på grund av rådande restriktioner. Familjen tackar för allt stöd och önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!